Διέπρεψε ο Αθηνόδωρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18

Μετά την ολοκλήρωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ18 και την επιστροφή της αποστολής του Αθηνόδωρου, ο απολογισμός, για άλλη μια φορά μόνο θετικός μπορεί να χαρακτηριστεί.

Μετά από μια χρονιά γεμάτη εμπειρίες, επιτυχίες και αποτυχίες, νέα ρεκόρ και καλές εμφανίσεις, αναποδιές και πισωγυρίσματα, οι αθλητές του Αθηνόδωρου έδωσαν το παρόν -πολλοί από αυτούς για τελευταία φορά φέτος- σε έναν αγώνα δίπλα στους καλύτερους και τις καλύτερες αθλητές από όλη την Ελλάδα. Αγωνίστηκαν και προκρίθηκαν, αγωνίστηκαν και κέρδισαν, αγωνίστηκαν και έμαθαν, αγωνίστηκαν και βίωσαν το κλίμα μιας διοργάνωσης υψηλού επιπέδου και το σημαντικότερο, έφυγαν από αυτό το Πρωτάθλημα έχοντας πάρει μαζί τους την ικανοποίηση της συμμετοχής.

Αδιαμφισβήτητα, τα 2 μετάλλια που κατακτήθηκαν αποτελούν και το απόγειο για τον Αθηνόδωρο σε αυτήν την διοργάνωση.

Η Μαρίνα Γιαννάδη κατέλαβε την 1η θέση στα 100 μέτρα με εμπόδια, με επίδοση 14.47, η οποία αποτελεί νέο ατομικό της ρεκόρ αλλά και ρεκόρ συλλόγου. Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου αποτελεί την απόλυτη δικαίωση για την αθλήτρια του Αθηνόδωρου, καθώς τα τελευταία χρόνια, έφτασε αρκετές φορές κοντά σε ένα πανελλήνιο μετάλλιο, αλλά δεν κατάφερνε να το κερδίσει. Το γεγονός αυτό δεν την αποθάρρυνε, αλλά απεναντίας την ώθησε στο να εντείνει τις προσπάθειές της. Χάρη στην υπομονή, την επιμονή της, την απόλυτη υπακοή και εμπιστοσύνη στους προπονητές της, συνέχισε με πίστη τον δρόμο προς τους στόχους της και το αποτέλεσμα την καταξίωσε απόλυτα. Επιστέγασμα αυτής της μεγάλης επιτυχίας θα είναι η κλήση της στην Εθνική ομάδα, το καλύτερο δώρο ίσως πριν ξεκινήσει τον αγώνα της για την επίτευξη του επόμενού της στόχου, ο οποίος είναι η επιτυχία στις Πανελλήνιες του επόμενου καλοκαιριού.

Ο Ανδρέας Μπαχός, ο οποίος από αγώνα σε αγώνα συνεχώς βελτιώνεται, με ένα νέο ατομικό ρεκόρ και ρεκόρ συλλόγου 48.38.31, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 10.000 μέτρα βάδην. Ο Ανδρέας, ο οποίος και την επόμενη χρονιά θα ανήκει στην ίδια ηλικιακή κατηγορία, προπονείται μόλις 2 χρόνια σε αυτό το αγώνισμα, όμως η όρεξη για δουλειά, η επιμονή του και η συνεργασία του με τους προπονητές του, προμηνύουν την εξέλιξη του ταλέντου του στο βάδην και την ανοδική του πορεία στο χώρο του στίβου. Τέλος, ένα από τα ιδιαίτερα προτερήματά του, σύμφωνα και με τους προπονητές του, είναι η απόλυτη συγκέντρωση και η διαύγεια του πνεύματος που κατέχει κατά την διάρκεια του αγώνα, πράγμα όχι και τόσο συνηθισμένο στα αθλήματα μεγάλης διάρκειας, καθώς η σωματική κούραση επιδρά αρνητικά και στην καθαρότητα της σκέψης.

Η κατάκτηση των 2 αυτών πανελληνίων μεταλλίων και οι πολύ καλές επιδόσεις που προαναφέρθηκαν, αποτελούν σαφώς εντυπωσιακό γεγονός για τον σύλλογό μας και τους αθλητές, παρ'όλα αυτά όμως, δεν πρέπει να επισκιάσεί και την συμμετοχή των υπόλοιπων 11 αθλητών και αθλητριών του Αθηνόδωρου σε αυτό το Πρωτάθλημα. Αξίζει να σημειωθεί πως στην πόλη των Τρικάλων, όπου διεξαγόταν το πρωτάθλημα, επικρατούσαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, κάτι που δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες των αθλητών, ιδιαίτερα στα αθλήματα διάρκειας.

Ξεκινώντας με την Δήμητρα Ανδριοπούλου, στον τελικό των 800μ πραγματοποιήσε μια πολύ καλή κούρσα και κατέλαβε την 11η θέση, με χρόνο 2.26.14. Είχε προκριθεί από τον προκριματικό 7η, με επίδοση 2.24.13. Η Δήμτρα, μιάμιση ώρα μετά τον τελικό των 800 μέτρων πραγματοποίησε άλλη μια πολύ καλή κούρσα, αυτήν την φορά με την ομάδα της σκυταλοδρομίας 4x400 του συλλόγου. Η ομάδα, που αποτελούνταν από την Εμμανουέλα Κούρτη, την Μαρία Κατσούλη, την Σωτηρία Δημητρίουκαι την Δήμητρα Ανδριοπούλου (κατά σειρά που αγωνίστηκαν), κατέλαβε την 14η θέση με επίδοση 4.12.29. Η Εμμανουέλα Κούρτη και η Σωτηρία Δημητρίου αγωνίστηκαν και στα 400μ και με επιδόσεις 62.56 και 63.28 κατέλαβαν την 26η και την 31η θέση αντίστοιχα.

Περνώντας στα άλματα, η Χριστίνα Καΐτσα σε αυτό το Πρωτάθλημα, παρά το ότι διένυσε μέχρι τώρα την καλύτερη αγωνιστικά χρονιά της, ''πλήρωσε'' την δίμηνη περίπου αποχή της από της προπονήσεις λόγω ενός μικροτραυματισμού που την ταλαιπωρούσε για 3 μήνες και με 2 άκυρα άλματα και ένα άλμα στα 10.94, κατέλαβε την 18η θέση και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στον τελικό του αγωνίσματος. Αξίζει να σημειωθεί πως το 3ο μετάλλιο στο Άλμα Τριπλούν των Κορασίδων κερδήθηκε με επίδοση 11.84, άλμα που ήταν στα ''μέτρα'' τη Χριστίνας, καθώς έχει φετινή και ατομική επίδοση 1.80, που θα είχε ίσως ξεπεράσει σε αυτόν τον αγώνα αν δεν είχε αναγκαστεί να ελαττώσει τις προπονήσεις της.

Ο Νίκος Γεωργίου, συμμετείχε στα 1500μ την πρώτη ημέρα του Πρωταθλήματος, όπου με επίδοση 4.22.90 κατέλαβε την  16η θέση. Την 2η μέρα του Πρωταθλήματος συμμετείχε και στα 800μ, όπου με επίδοση 2.03.03 κατέλαβε την 20η θέση.

Στα 3000μ βάδην συμμετείχαν οι 3 αθλήτριές μας της κατηγορίας των Παγκορασίδων Γρηγορία Νικολοπούλου, Παυλίνα Μαρινέλη και Ελένη Ζὠη, όπου με επιδόσεις 29.20.20, 30.31.56 και 30.55.33 κατέλαβαν την 15η, την 20η και την 22η θέση.

Η επίσης Παγκορασίδα Έλενα Μούκα συμμετείχε στα 1500μ και με νέο ατομικό ρεκόρ 5.26.61 κατέλαβε την 22η θέση.

Τέλος, ο Παμπαίδας Γιάννης Βαρβίας είχε 3 αποτυχημένες προσπάθειες στον προκριματικό του ύψους και δεν προκρίθηκε στον τελικό. Αποκόμισε όμως πολύτιμες εμπειρίες, οι οποίες θα του φανούν χρήσιμες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας του (Κ16), το οποίο θα γίνει στην Χαλκίδα στις 13-14 Ιουλίου, όπου ο Αθηνόδωρος θα συμμετάσχει με μια πολυπληθή αποστολή για μια ακόμη φορά.

 

 

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Fgeurope
ΚΡΙΝΟΣ
ΑΦΟΙ ΤΣΙΝΟΥΚΑ
DIMITRIOU gelateria & patisserie

Υποστηρικτές

ΒΙΟΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΙΓΙΟΥ
Vasileiou
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ